Las Niñas


Las Niñas (y Compadres) is oorspronkelijk een strijkersgroep van dames bestaande uit leerlingen en oud-leerlingen van violiste Ali Wierth (foto).

Ali Wierth

Er ontstond een tangogroep van ongeveer tien violistes, die samen met een tweetal accordeonisten Malando-tango's ging spelen. Zo'n groep moet een naam hebben en zo ontstond al gauw 'Las Niñas' (de meisjes). Na de tango's werd het ensemble omgevormd tot een groep die zich toelegde op een breder genre, zoals nummers uit operettes, musical, Jiddische muziek, Weense walsen en evergreens. 

Het ensemble werd uitgebreid met piano, bas en celli. Inmiddels waren ook enkele heren toegetreden, vandaar 'y Compadres' (de jongens). Als vaste vocalisten zingen bij het ensemble de zangeres Nomi de Ridder en zanger Annechienus Pot.

Sinds enkele jaren staat Las Niñas onder leiding van dirigent Jelte Duister. De strijkers worden versterkt met een groep blazers, zoals klarinet, fagot, fluit en hobo, waardoor de klankkleur iets is gewijzigd en er meer mogelijkheden ontstaan. Het optreden wordt begeleid door een presentator, die op ludieke wijze iets vertelt over het ensemble en de te spelen muziek. Las Niñas is een veelgevraagd salonorkest en heeft overal groot succes. Vooral in het Duitse grensgebied van de provincie Groningen en Drente.

Voor informatie en boekingen kunt u ons contactformulier gebruiken.